За нас

Кои сме Ние

Здравейте, триатлонисти, любители, професионалисти, приятели. За нас е огромна радост, чест и отговорност да ви представим първия сайт в България за триатлон.

Нашата цел е да бъдем възможно най-полезни за вас, като представяме последните новини за триатлона, както от България, така и от света. Информираме Ви за предстоящите състезания, като ви предоставяме и полезна информация за трасето, организацията, подготовката и самото участие.

Запознаваме Ви с интересни триатлонисти от света и България, които могат да Ви предадат ценен опит и съвети. Предлагаме Ви тренировъчни планове, препоръчваме треньори, оборудване, хранителни режими, суплементи.

Основна ни цел е да Ви помогнем да избегнете контузии или ако се получат, да намерим начим за възможно най-бързото им лекуване. Всяка информация ще бъде предоставяна само от доказани професионалисти и специалисти в дадената област за да сме сигурни, че до вас достига само най-доброто.

Нашето желание е да спомогнем за развитието на спорта в България, както и да бъдем максимално полезни за по-доброто представяне на триатлонистите в България!

С уважение,
екипът на Triathlon.bg

Калоян Илиев

Founder

Занимава се с триатлон от 4 години, като има дълга история в бягането преди това. Калоян има много успехи и призови места във всички дистанции на триатлона, като най-големият му успех е 1во място на най-масовия триатлон в България. Мечтата му е да успее да спечели квалификация за Световното първенство на IRONMAN KONA HAWAII. Триатлонът е истинската страст на Калоян и има седмици, в които тренира по 22 часа. Целта на Калоян е да развие този спорт в България за да може все повече хора да усетят магията на този уникален спорт, както има специално отношение към младите спортисти и винаги е готов да подаде ръка и да помогне за развитието им.  В свободното си време работи като Регионален Финансов Директор във голяма фармацевтична компания.


Борислав Илийков

Founder

Занимава се с триатлон от 3 години. В училищните години тренира баскетбол, след което  преминава към контактни спортове (бокс, кикбокс, муай-тай). Започва да участва в състезания по бягане, но бързо се преориентира към триатлона. Има участия на множество състезания в България и Европа, Завършвал е Challenge Roth известен като най-голямото събитие в света на триатлона включващ 4км плуване, 180км колоездене и 42км бягане. Мечтата му е да участва в Isklar Norseman, както и в други екстремни триатлони. Целта на Борислав е да спомогне за развитието на този спорт в България и да създаде място, на което всеки начиаещ или напреднал спортист да получи нужната информация и мотивация за самоусъвършенстване. Работи като програмист за френска компания.