ИзБЯГАй от петък: Скоростни инжекции

интервална тренировка

ИзБЯГАй от петък: Скоростни инжекции

Готови ли сте да достигнете вашата най-висока скорост? Тогава тази тренировка е за вас.

Ако изпитвате нужда от скорост и бързина, тогава не търсете повече: Ние имаме перфектната тренировка за бягане, която ще ви помогне да внесете малко искра на краката си, без да ги натоварвате прекомерно. Тази тренировка е чудесна, ако напоследък сте наблягали на бавни и дълги бягания и искате поне за малко да увеличите темпото.

Тренировката включва леко загряване, за да можете постепенно да повишавате сърдечната си честота и честотата на дишане и да стигнете до основния сет, готови се развихрите колкото краката ви позволяват. Не се страхувайте да започнете загрявката с изключително бавно темпо (ходете 2-3 минути, ако е необходимо) и постепенно увеличавайте темпото на всеки 5 минути.

Хубавото на тази тренировка е, че можете да се приближите до интервали от 30 секунди, 45 секунди и 60 секунди с толкова желание, колкото тялото и ума ви позволяват за деня. Чувствате се уморени? Тогава просто направете достатъчно, за да повишите сърдечната си честота, без да прекалявате. Чувствате ли се свежи? Чудесно, тогава отидете и дайте на краката и тялото това от което имат нужда!

Старайте се да останете фокусирани и да подържате равномерно дишане и не пренебрегвайте техниката.

Между интервалите, намалете значително скоростта и ходете / бягайте по желание. Уверете се, че интервалите състоящи се от 30 секунди са най-бързите, но не значително по-бързи от 60-секундните. Степента на натоварване трябва да е между 8 и 9 от 10 RPE.

Загрявка:


20 минути, започвете бавно дори ходете ако желаете за около 2-3 минути. Увеличавайте темпото на всеки 5 минути, така че до последните 5 минути да бягате със степен на натоварване 7-8 RPE докато се почувствате готови за няколко бързи интервала

Основен сет:


4 x 30 секунди бързо 9 от 10 RPE с 30 секунди възстановяване
4 x 45 секунди бързо 9 от 10 RPE с 45 секунди възстановяване
4 x 60 секунди бързо 8 от 10 RPE с 60 секунди възстановяване
4 x 45 секунди бързо 8 от 10 RPE с 45 секунди възстановяване
4 x 30 секунди бързо 9 от 10 RPE с 30 секунди възстановяване

Разпускане:

5-10 минути джогинг

*RPE – Rate of perceived exe

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *