Как да останем фокусирани през зимата

триатлон през зимата

Как да останем фокусирани през зимата

На всички ни се е случвало. Влизате в стаята за тренировки, виждате колелото здраво закачено на тренажора и първата ви мисъл е “НЕ няма да си причиня това пак” Някои го наричат ​​„зимни летаргия“, която всъщност може да провали целия ви следващ сезон ако го позволите. Как да преодолеете затрудненията през зимните тренировки, да запазите фокуса си и да останете мотивирани за идващия сезон? По-долу имаме няколко идеи, които да ви помогнат за побеждаването на чувството на отчаяние, нежелание и най-вече мързел.

Умни тренажори

Без съмнение появата на Zwift и подобни тренировъчни платформи облекчи доста скуката от каране на закрито. Заедно с това, че практически можете да карате всеки път по света, можете да карате и с вашите приятели, непознати (които може да станат ваши приятели) и дори професионалисти. Язденето във виртуалния свят може да бъде толкова забавно и просто, че почти го прави твърде лесно да се откажете от карането навън и да останете на закрито. Всичко ви е на една ръка разстояния, липсва досадният трафик и изнервените шофьори и може да спрете във всеки един момент.

Правилната екипировка

Наличието на подходящо облекло за понасяне на по-ниски температури си заслужава инвестицията – това ще ви позволи да се откъснете от затвореното помещение и да останете ангажирани с външния свят. Започнете с добър основен слой, който ще остане топъл, дори и да се потите. Следва втори слой служещ за изолация ако е прекалено студено и една качествена ветровка за трети. Шапка, която се побира под каската ви (ако колоездите), ръкавици, които позволяват на ръцете ви да изпускат потта, докато блокират вятъра, и обувки, за да поддържате краката си топли, са всички основни елементи.

Изграждане на сила

Отворете нови врати към зимната си тренировъчна програма и започнете да посещавате фитнес зала. Следването на подробна програма за изграждане на сила има много предимства. Увеличавате мускулната сила и изграждате мускулна издръжливост. Това означава, че ще бъдете по-бързи и по-силни на колелото или тичайки. Ако нямате възможност да посещавате зала може да се възползвате от силови тренировки вкъщи Може да бъде с просто оборудване като топка за упражнения и свободни тежести. И в двата случая се уверете, че правите правилните упражнения за вашия спорт. Дори две сесии седмично ще изплащат дивиденти след няколко месеца.

Каране на ски

Ако живеете в район, в който има много сняг, помислете за ски бягане. Това е фантастична тренировка за крака и осигурява отлична кардио тренировка. Много триеатлети използват именно ски бягането за да подържат формата си през зимата. Стига да имате подходящата екипировка това е една чудесна възможност за забавление и най-вече за разнообразяване на тренировъчния процес.

Цели

Тъй като сезон 2019 г. е зад гърба ви, а 2020 бързо наближава, сега е идеалното време да си поставите цели за следващата година. Направете обективен преглед на миналия сезон и се запитайте какви промени може да направите в сегашният си тренировъчен план, за да минете на следващото ниво.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *