Как да подобрим позицията си на аеробаровете?

позиция на колоездене

Как да подобрим позицията си на аеробаровете?

Използвайте тези прогресивни умения за да станете по-уверени при каране на аеробаровете, както по време на тренировка така и по време на състезание.

Целта за бързо колоездене при триатлона е свързана с максимално прекарано време на аеробаровете, което става с придобиване на физическа възможност и увереност да карате на тях. Професионалните триатлети приспособяват тренировките си, така че да адаптират позицията на тялото си, да бъде максимално най-ефективна, коя ще подържат през по-голямата част на колелото. Начинаещите триатлети от друга страна, могат често да бъдат видени в изправена позиция, което намалява скоростта, защото се чувстват неуверени или неудобно на аеробаровете.

Колоезденето на аеробаровете е умение, което се изгражда още в началото на тренировките за триатлон, но все пак си иска практика. Ето как можете да развиете това умение и да придобиете увереност.

Предсказуемото каране

Предвидимото, каране в права линия е важно. Не само е по-ефективно, но също намалява риска от инциденти с другите участници. За съжаление не винаги е лесно постижимо, специално когато ядете и пиете, настройвате компютъра на велосипеда, вземате бутилка с вода или се борите с вятъра.

За да се чувствате удобно в аеро позиция по време на различните ситуации в състезателния ден, опитвайте се да държите права линия докато изпълнявате следните упражнения: Протегнете се назад с едната ръка, после с другата, докато поддържате аеро позиция. Докоснете седалката няколко пъти, а когато се чувствате по-уверени започнете да взимате бутилката с вода от задната стойка. Протегнете се да вземете бутилката с вода между краката си докато педалирате, първо докато сте изправени след това, докато сте в аеро позиция. Погледнете зад едното рамо после зад другото без да се обръщате. Сменете аеро баровете с основните и после обратното без да се повдигате и без да се отклонявате от правата линия. Преминете от аеро баровете на основните без да ускорявате или намалявате. Опитайте се да държите гумите си върху боядисаната линия на пътя без да завивате. Забавлявайте се с тези умения и ги практикувайте редовно. Бързо ще видите напредъка и ще придобиете увереност.

Завиване

Независимо дали карате направо или завивате, колоезденето на аеро баровете е винаги по-бързо отколкото да сте седнал или изправен. С практика може да се научите да поддържате скорост дори когато завивате и се чувствате безопасно. Намерете тиха зона с няколко 90 градусови завоя. Празен паркинг и няколко бутилки ще свършат идеална работа. След като вече сте определили мястото и сте направили завоите, практикувайте завиването с бавна скорост, като описвате широка дъга и сте по-изправен. Като се почувствате по-комфортно, намалете дъгата на завоя, като започнете широко, минете през апекса на завоя и излезете отново широко от завоя. За да тренирате завиване в аеро позиция, върнете се обратно на по-бавна скорост и повторете упражненията докато придобиете увереност. Идеално място за тренировки е колодрум или пистата на която бягате, защото средата там е контролирана. Следват упражненията при спускане, като първо сте изправен, а след това в аеро позиция. Уверете се, че тренирате завиване и в двете посоки.

Изкачване и спускане

Много атлети се изправят прекалено рано на изкачването, но е най-ефикасно да останете в аеро позиция възможно най-дълго време. С натрупване на опит може да предвидите правилно наклона и смените скоростите, като поддържате добър каданс и постоянно усилие върху педалите. Ако се изправите запомнете да се върнете в аеро позиция веднага след като изкачите хълма и започнете да ускорявате. За да практикувате спускане, започнете с по-малък наклон и се уверете, че имате чист спирачен път. След като започнете да се чувствате уверен, започнете да педалирате, докато се спускате в аеро позиция. Следващата стъпка е да увеличите наклона и техническата сложност. Трябва да запомните, че някои завои са прекалено остри за педалиране и прекалено екстремни за аеро позиция, ако се чувствате неуверени по-добре е да карате в позицията в която се чувствате комфортно. Както при всички умения с велосипеда, винаги карайте в рамките на своите способности и изграждайте постепенно напредване, не поемайте излишни рискове

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *