ИзБЯГАй от петък: Прогресивно изграждане

тренировка по бягане

ИзБЯГАй от петък: Прогресивно изграждане

Това е чудесна тренировка променяща монотонното бягане, подобрява пайсинг уменията и обхваща голям набор от нива на интензивност.

Много триатлети изпитват трудност в усъвършенстване на темпото си и тази тренировка може да ви помогне да преминете през много леко натоварване до скоростно бягане. Когато се изпълнява правилно, трябва да се чувствате свежи към края и да имате сили да увеличите пейса с всеки изминал кръг.

Загрявка:

Леко бягане 10 – 15 мин. Направете стречинг и активирайте мускулите преди началото.

Основен сет:

Това е комбинация от бягане/ходене. Перфектна тренировка за началото на сезона, когато започвате да се възвръщате към тренировъчен ритъм отново. Започнете с 4 минути бягане, като всяка следваща минута увеличавате пейса, след което починете една минута ходейки. Направете 8 такива кръга. (4 минути ускоряващо темпо, 1 минута възстановително ходене). Пикът на всеки кръг трябва да е по-бърз от предишния.

Начинаещите атлети могат да използват тренировката като възстановяваща, като започнете толкова леко, че дори на максимално темпо да се във възстановителен пейс.

Напредналите атлети могат да направят тази тренировка много трудна, като направят 9 минутен ускорителен кръг (всяка следваща минута е по-бърза от предишната) с 1 минута ходене, като достигнете максималния си пейс в пика.

Разпускане:

Леко бягане 10 минути

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *