PTO – революция в световния триатлон

PTO – революция в световния триатлон

Задава се революция в световния триатлон – PTO ( Professional Triathletes Organization)

PTO (Професионална Организация на Триатлетите) е организация с нестопанска цел, която защитава интересите на професионалните триатлонисти по света. PTO има за цел да се превърне в професионален представителен орган за триатлона, изграден по модела на Професионалната Асоциация по Голф (PGA) която е създадена през 1920 и Асоциацията за Тенис Професионалистите (ATP), създадена през 1970.

През януари 2020, PTO обяви партньорство с Crankstart Investments. Crankstart Foundation също така спонсорира и The Booker Prize. Като резултат от това спонсорство PTO ще организира състезание наречено The Collins Cup. Състезанието ще се проведе на 29-30 март 2020 в Словакия. Рейчъл Джойс, Co-President на PTO, коментира „Колинс къп ще бъде инстински празник за историята и бъдещето на спорта, който обичаме толкова много, нямаме търпение за състезанието и включването на цялото триатлонско общество“. Наградният фонд ще бъде 2 000 000$. Колинс къп ще бъде състезание между три отбора – САЩ, Европа и Останалия свят. Всеки отбор се състои от 6 мъже и 6 жени. Като всеки ще се състезава срещу опонента си в индивидуално състезание. В състезанието ще се включат атлети като Марк Алън, Карън Смайърс, Норман Стандлър, Крейг Александър, Рин Бакер и др.

PTO обяви и бонус план от 2 000 000$, които ще бъдат раздадени на професионалните триатлети спрямо техния ранкинг. Първият мъж и жена ще получат по 100 000$, до 20то място по 10 000$, между 21 – 50 по 5 000$, а останалите до номер 100 по 2 000$.

Все повече известни триатлети се присъединяват към PTO, вече в редиците си има имена като, Лайнъл Сандърс, Алистър Браунли, Ян Фродено, Себастиан Кинли, Тим ОчДонъл и др. Всеки професионален триатлет може да стане член на организацията, като това не е обвързано с никакви такси или одобрения, трябва просто да се регистрирате в сайта на PTO – https://protriathletes.org/ .

PTO обяви и желание да закупи и най-комерсиалното състезание по триатлон IRONMAN, ще следим развитието. Очакват ни интересни времена в света на триатлона.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *