Lionel Sanders – любимецът на публиката

Lionel Sanders – любимецът на публиката

Lionel Sanders е една от най-колоритните личности в световния триатлон. Неговата история е пример за това, че никога не е късно да изплуваш от дъното до върха. В училищните години има първият си допир до алкохола и леките наркотици, а в последствие преминава до постоянни напивания с приятели включващи кокаин и други субстанции.

Промяната у Сандърс идва в един ден ,в който решава тотално да промени живота си и след кратко бягане се записва за първия си Ironman. Самият той казва, че това е най-безумното и трудно нещо в живота му. Вредните му навици бързо се превръщат в полезни и започва да се занимава професионално с триатлон като през 2013-та прави и първото си участие в Хавай.

През 2017-та Сандърс е на път да спечели първата си световна титла, но е задминат в последните километри от Патрик Ланге и става втори. Този момент води до коренна промяна в начина му на тренировки. Сандърс закача снимката от изпреварването в мазето, където тренира и започва да се подлага на нечовешки диети и тренировки с цел да подобри спортната си форма и представяне. Губи много килограми и достига до най-ниското си тегло в цялата си кариера. Прави пълни дистанции по време на тренировка все по-често, което води до силно претрениране на организма и по време на световното през 2018-та се класира едва 30-ти.

Подготовката му за тази година е доста по-умерена и въпреки, че не е смятан за фаворит Сандърс е един от хората, които внимателно ще следим днес!

Вижте кратко мотивационно видео от подготовката му за Ironman Hawaii:

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *