Ян Фродено надмина всички, а Джоди Стимпсън победи фаворитките на Челиндж Маями

Ян Фродено надмина всички, а Джоди Стимпсън победи фаворитките на Челиндж Маями

Едно от малкото състезания в света на триатлона за тази година се проведе в Маями, САЩ, като част от международната верига Challenge. Със звезда като Ян Фродено всички погледни бяха вперени в немския световен шампион. Той оправда ролята си фаворит и макар и след проблеми с пътуването от Испания до САЩ, успя отново да спечели поредното състезание. В състезанието при мъжете, той трябваше да се състезава със имена от елита на световния триатлон, като Лайнъл Сандърс, който остана втори, Бен Канут, който отвоюва бронза.

Фродено беше от първите след плуването, на колелото трябваше да се състезава с Андрей Страйковиц и Магнус Дитлев, едни от най-силните колоездачи в този спорт. Страйковиц, дори успя да превземе лидерската позиция, като беше първи в транзишън зоната след колоезденето, но време на бягането предаде лидерството на Фродено. Така челната тройка се офирми с водач Ян Фродено, с уникланото време от 2:37:57, следван от Сандърст (+2:30) и Бен Канут (+3:37)

При дамите златото грабна Джоди Стимпсън с много емоционален финал. Британската атлетка завърши състезанието със сълзи и веднага прегърна баща си, който я чакаше на финалната линия. Тя дори посвети победата на баща си, като каза „Това е за татко. Определено беше специално да спечеля днес.“ Подиума при жените се допълни от Луси Чарлс и Джаки Херинг. Макар и със силно плуване, Луси Чарлс трябваше да изтърпи наказание от 2 минути за неразрешен драфтинг. Времената при жените също бяха впечатляващи, Джоди закова стрелките на 3:01:04, последвана от Чарлс (+1:21) и Херинг с 3:05:05.

Българска Асоциация по Триатлон (БАТ), доказа, че може да прави състезания на високо ниво и тази година е подготвила вълнуващи състезания, като на тях ще вземат участие професионалисти и любителите на триатлона, което ги прави уникални. Сезонът ще започне с „Триатлон Бургас 2021“ на 26-27.06.2021 в гр. Бургас, Морска градина и ще продължи с „Триатлон Пловдив 2021“. На 10-11.07.2021. Може да намерите повече информация на www.burgas.triathlon.bg и www.plovdiv.triathlon.bg.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *