Реновиран олимпийски басейн 50 м в гр. Пазарджик

Реновиран олимпийски басейн 50 м в гр. Пазарджик

Кметът на гр. Пазарджик г-н Тодор Попов откри днес реновирания 50-метров басейн на открито в града, известен като Балона, с лична демонстрация и скок във водата, заедно с млади спортисти. Съоръжението е единствено по рода си в региона и се радва на засилен интерес от страна на спортните клубове и спортните федерации.

Секретарят на Българската асоциация по триатлон (triathlon.bg) г-жа Христина Караколева, както и представители на други спортни федерации бяха сред официалните гости на събитието.

Град Пазарджик подкрепя спорта и освен силните плувни клубове, клубовете по триатлон в района на града – Палашев, Шампион и Първенец, имат изключително добро представяне. През последната година излъчиха няколко шампиони на държавните първенства по триатлон, организирани от БАТ, които се проведоха в Бургас и в Пловдив през летните месеци.

“Надяваме се, че новото съоръжение ще позволи провеждането на национални състезания както по плуване, така и по триатлон и че все повече деца и младежи ще се обърнат към този красив и предизвикателен спорт триатлон“, каза Председателят на Българската асоциация по триатлон г-н Марио Илиев.

ЗА БАТ

Българската асоциация по триатлон (БАТ) е лицензирана от ММС през 2020 година. В нея членуват 17 клуба с 472 картотекирани състезатели в 6 възрастови групи: Бенжамин 10 и по-малки, Деца 11-12, Младша възраст 13-14, Старша възраст 15-16, Младежи и Девойки 17-19 и Мъже и жени +19г.

Триатлонът дебютира на олимпийски игри в Сидни през 2000 година. През 2016 година в Рио де Жанейро дебют прави и паратриатлонът.


Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *