Рекорден брой участници на петото издание на Лъвско сърце

Рекорден брой участници на петото издание на Лъвско сърце

За пета поредна година в Приморско се проведе ултра крос триатлонът Лъвско сърце. Въпреки времената на инзвънредно положение и множество отменени събития 5-ти септември ще бъде запомнен като един празник за българският триатлон! С невероятната си атмосфера и организация, Лъвско сърце привлича все повече атлети решили да надскочат себе си и възможностите си

Това състезание е уникално и няма аналог в България. То доказва как силата на духа може да наделее над физиката. За 5 години триатлонът израстна до значимо спортно събитие. Това награждаване провеждаме на много знаменателна дата, която показва какво можем да направим, когато сме обединени. Инициативата продължава да се развива и Община Приморско ще продължи да я подкрепя и през следващите години“, увери присъстващите кметът на Приморско д-р Димитър Германов.

424 смели и силни жени и мъже се впуснаха в тазгодишното предизвикателство по трасе с обща дължина 140 км. Те премериха сили в трите етапа на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо.

В генералното класиране победител при мъжете стана Даниел Велинов, следван от румънеца Александру Гужвенец и Самуил Вълчев, който се класира трети. Победител при жените е Виктория Данова, втора се класира Ивета Костадинова, а трета – Бела Дуновска.

В двойните щафети първи се наредиха отбора на “Veloraptors” в състав Евелина Златанова и Владислав Гюров , а при тройните с първото място се окичиха отборът на “Три за щастие” в състав Георги Ковачев, Петър Чавдаров и Христина Козарева.

Бяха връчени още множество отличия и награди на индивидуални и отборни победители в различните етапи и категории на състезанието. Вечерта продължи с парти на открито по случай петата годишнината на триатлона

Photo credits: Anastas Stas Tarpanov

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *