Патрик Ланге – Кралят на Кона

Патрик Ланге – Кралят на Кона

Патрик Ланге е носител на златото в Кона през последните две години. Той държи и рекордите на трасето за бягане, както и за цялото състезание. Така, че той е един от фаворитите за спечелване на състезанието тази година.

Както се казва толкова си добър, колкото последното ти състезание. Сезона на Патрик започна много добре със спечелването на 70.3 Виетнам през май месец, срещу солидна конкуренция. Представянето му в Франкфурт беше много разочароващо, на колелото остана назад с голямата група и изгуби 7 минути от Фродо и Себи още на първите 100 км. След това спука гума и трябваше да я поправя по средата на центъра на Франкфурт пред хиляди зрители. В крайна сметка завърши 11ти, което му беше достатъчно за да валидира билета си за Кона. Въпреки, че не беше в позиция да играе ключова роля на Световното 70.3, неговият резултат отново беше разочароващ. След добро плуване, той изгуби много време на колелото и въпреки доброто бягане от 1:11мин., това доведе до 23 място за него. Тези резултати повдигнаха много въпросителни относно шансовете му за трета поредна победа в Кона.

Тази история не е нова и не се различава много от това, което се случи през последните две години в Кона, което доведе до нов рекорд на трасето. Когато през 2017 и 2018 се състезаваше във Франкфурт завърши 6ти и 3ти на около 10 мин. след победителя. „Началото на сезон 2018 не стартира добре, но бързо успях да установя грешките си. Научих много на база на това направих много промени, които ми помогнаха. Беше лошо, че ме отписаха от претендентите, но пък това ми помогна да намаля напрежението за Кона и да спечеля“ – това каза Ланге след златото миналата година.

В интервю Фродено каза, че Ланге е един атлет от ноември до септември и съвсем друг през октомври, той става МАШИНА! Макар и незадоволителното представяне до сега, шансовете за златото на Ланге са големи, особено ако успее да направи солидно плуване и колоездене, което определено ще му осигури много ефирно време на бягането и възможност за трета поредна титла.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *