Партньорска инициатива с Remixshop.com

remixshop.com

Партньорска инициатива с Remixshop.com

Remixshop.com подпомага инициативата на Tirathlon.bg за учредяване на стипендия „Млад триатлет“

Remixshop.com е един от водещите онлайн магазини за second hand и outlet мода в Европа, който работи в 9 държави – Австрия, България, Германия, Гърция, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. От създаването в края на 2012 г. досега бизнесът на компанията расте стремглаво, предлага продукти от над 5 000 световноизвестни марки и обслужва над 1 милион клиента. Remixshop.com също така купува дрехи от клиентите си чрез услугата “Продайте на Remix”. „Ние вярваме в зелената страна на модата и затова даваме втори живот на запазените и почти нови дрехи и аксесоари, заставайки зад нашето мото: reuse reduce remix.“ казва Геновева Петрова, която е един от основателите и изпълнителен директор. Тя ще ни разкаже защо компанията, управлявана от нея, застава зад инициативата за развитие на младите таланти в триатлона.

Здравей Ева, за нас е огромно удоволствие, че ще си при нас. Разкажи ни за бизнеса на Ремикс в България.

Започнахме Remix от любов към модата и към природата, като малък стартап в края на 2012 г. Комбинирахме разнообразните умения на четиримата основатели – познанията на партньорката ми по отношение на second hand дрехите, на един от партньорите в реклама и осигуряване на стока, на друг партньор във финанси и стратегия, и моят предишен опит в ИТ компания, където съм участвала в стотици проекти за онлайн магазини и дигитални кампании в Европа и САЩ. Изпробвахме за първи път в България дали хората биха купували second hand дрехи онлайн, без да ги видят преди това. В резултат на нашата добра организация и стремеж към качество, марката ни бързо изгради доверие и в комбинация с тенденцията за растящия дял на онлайн пазаруването, моделът ни стана успешен. Постепенно се разраснахме в още пазари в ЕС, след което включихме нова бизнес линия – outlet мода, която е продължение на концепцията ни за „re-commerce“ или зелена мода онлайн.

Ремикс споделя нашата кауза за развитие на младите таланти в триатлона. Защо решихте да подкрепите тази инициатива?

Идеята за подкрепа на деца триатлонисти ми допадна, не само защото е позитивна за младите, но и защото е свързана със спорта. Според мен спортът е важна чат от развитието на всеки човек и е съществено това да се възпита от ранна възраст.

Ремикс е социално отговорна компания, какви други каузи подкрепяте?

Да, от самото си създаване Remixshop.com е социално отговорен бизнес с кауза. Second hand модата в глобален мащаб е свързана с рециклирането и с благотворителността. Учудващо за някои, в момента модната индустрия е вторият по големина замърсител на планетата, веднага след петролната, а хиляди тонове почти нови дрехи се изхвърлят ежедневно. Също така, обичайно при second hand е част от приходите да отиват в благотворителни организации. В Remix освен че дадохме втори живот на над 4 милиона дрехи през миналата година, подкрепяме каузи, свързани с подобряването на условията за развитие на децата. В 5 от държавите, в които работим, сме партньори на SOS детски селища. Ние даряваме на организацията, а също така стимулираме клиентите ни да дарят част от приходите си от продажба на техни дрехи към Remix на SOS.

Ти също спортуваш много активно, дори вече имаш и завършен триатлон зад гърба си. Разкажи ни какво ти допада в този спорт?

Винаги съм била активна и съм обичала движението, но започнах да спортувам по-организирано, след като станах майка. В този момент бизнесът ни растеше над 3 пъти за година и работех постоянно, а безсънните нощи с малко бебе ме оставяха без енергия. Установих, че ежедневният спортен режим, включващ и кардио подобрява енергичността ми и ми помага да спя по-дълбоко и организмът ми да се възстановява по-бързо. Тази година на шега се записах в мини триатлон в спортния клуб, който посещавам, за да видя дали ще успея да го завърша. Нямах никаква подготовка и беше трудно, но състезателната „злоба“ ме избута до финала. Този спорт е предизвикателство и ми допада, че чрез него човек наистина може да разбере до къде се простират възможностите на тялото му и доколко умът може да ги контролира и да превъзмогне умората.

Спортът възпитава много положителни качества, кои от тях помагат и в бизнеса?

Най-вече упоритост, добра организация и режим, важното значение на това да се подходи позитивно и с усмивка към всяко предизвикателство.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *