Над 210 атлета взеха участие в Държавното Първенство по Триатлон 2020г.

Над 210 атлета взеха участие в Държавното Първенство по Триатлон 2020г.

Държавното Първенство по Триатлон се проведе през уикенда на 15-16 август в гр. Пловдив на Гребен Канал. Повече от 210 атлета влязоха в битка за отличията в първото за годината състезание по триатлон. Надпреварата започна със стартовете при мъжете и жените в Олимпийската дистанция 1500 метра плуване, 40км. колоездене и 10км. бягане.

Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов награди победителите при мъжете и жените от Държавното първенство по триатлон. Николай Павлов поздрави президента на Българската асоциация по триатлон Марио Илиев за отличната организация на шампионата в Пловдив.

В състезанието при мъжете Петър Божилов от СКПСТ “Космос” финишира за 2:06:43 часа и изпревари с 3:39 мин. Иво Илиев от СКТ “Б. Доков”. Трети се нареди Георги Палазов от СК “Палазов”, който изостана с 6:12 мин. от победителя. При дамите най-добро време даде Даниела Камбурова-Александрова от СК “Три-екстрийм”. Нейното време беше 2:26:34 часа. Втора остана Йолена Гешева от СК “Триатлет” с пасив от 3:12 мин. Трета на почетната стълбичка се качи представителката на СК “Шампион” Юлия Спасова, която финишира със закъснение от 5:48 мин.

По време на Държавното първенство се проведе и отворен старт за аматьори, като целта беше популяризиране на триатлона в България. В него се включи и търговското аташе на американското посолство Мигел Ернандес. При мъжете победител стана Александър Лилов, а при жените победата беше за Евелина Златанова.

Състезанието се проведе с любезната подкрепа на Община Пловдив и други спомоществуватели.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *