Министър Радостин Василев прие на официална среща ръководството на Българска асоциация по триатлон.

Министър Радостин Василев прие на официална среща ръководството на Българска асоциация по триатлон.

Днес се проведе първата официална среща между членовете на управителния съвет на БАТ и министъра на спорта Радостин Василев.
Президентът на БАТ Марио Илиев запозна министъра с дейността на Асоциацията и усилията, които целият и екип полага за популяризирането и развитието на триатлона. Той отбеляза, че през 2020 и 2021 дейността на БАТ е активно подкрепяна от бизнеса, а всеки инвестиран лев в триатлона от ММС, бива увеличен четирикратно от БАТ.

Министър Василев спомена, че триатлонът е зрелищен и интересен за гледане и поздрави ръководството на БАТ за успешните практики и иновации, които внася в българския спорт.

“Основните задачи пред БАТ са свързани с насърчаването и подкрепянето на детско-юношеския спорт, селекция на талантливи юноши и девойки с потенциал за високи постижения и задържането им в спорта възможно най-дълго. Ние вярваме, че това ще доведе до осъществяването на най-голямата цел пред асоциацията –
спечелване на квота и участие на български триатлонист в летните Олимпийски игри” коментира президента на БАТ Марио Илиев.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *