Маратон София 2019

Маратон София 2019

Днес точно в 9:30 беше даден поредният старт на Софийския маратон. Историята на Маратон София започва през далечната 1983 година, като се провежда всяка година в продължение на 36 години ( от 2009 до 2001 по-къса дистанция). Първите победители през 1983 година са българи – Станимир Ненов и Недялка Бакалова.

Тази година маратона на София имаше ново трасе, като минава през Министерския съвет до Лъвов мост, обратно по ул. “Алабин” и “Раковски” до Военния дом и Софийския университет. След това продължава през моста “Чавдар”, по бул. “Владимир Вазов” и обратно до пл. “Александър Батенберг”. Това беше чудесна изненада за всички участници, тъй като обиколките бяха само две, а не четири, както през последните години.

Победител при мъжете стана кениецът Хосей Туей с време 2:15:59, като финалът беше зрелищен и се реши с уникален спринт, втори остана Юсеф Сбаай. При нежния пол победителка е тиопката Хайелом Шегае. Състезанието имаше още два старта на дистанциите полумаратон 21.1 км. и 10км. В полумаратона, българин грабна златото, това беше Йоло Николов с време от 1:07:40 часа. При жените най-бърза на тази дистанция беше Адрияна Попарсова от Северна Македония, но среброто и бронза останаха в България, съответно при Кристина Иванова и Симона Неделчева. В 10 км. дистанция златото отново се разпредели между България – Лиляна Георгиева и Северна Македония – Дарио Ивановски.

По трасето във всички дистанции препускаха изключителни машини от триатлон обществото в България. Нищо не може да сломи духа на един триатлонист, дори и безсънна нощ изпълнена с уникални емоции и нов Световен рекорд на Кона.

Защото ние не спираме когато се уморим, ние спираме, когато пресечем финиша!

Екипът на triathlon.bg поздравява всички вас за доброто представяне! По-долу искаме и да ви покажем снимки на част от състезателите.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *