Кона 2019: Прес конференцията на Алистър Браунли

Кона 2019: Прес конференцията на Алистър Браунли

Алистър Браунли разказва как се чувства преди голямото състезание на Големия Остров

АЛИ БРАУНЛИ … Фаворитът на Кона

Световното първенство Ironman в Кона винаги е било в полезрението ми, още откакто започнах с триатлона, когато бях на осем или девет, а по това време чичо ми участваше на Ironman. Ето защо знам за това отдавна и винаги ми е било в мислите през  цялото десетилетие на състезания в ITU. Чудесно е най-накрая да съм тук. Трудното дойде след Олимпиадата в Рио през 2016 г., след като за втори път спечелих  златото и се чудих  какво ще правя от тук нататък? Но мисля, че намерих цел. Да бъдеш тук е интересно.

АЛИ БРАУНЛИ… подготовка за IRONMAN

Ironman винаги е било нещо, което исках да правя и исках да се състезавам в Кона още преди година или две, ако не бяха моите контузии. Наистина ми хареса подготовката за Кона и възможността да бъда на острова. Фокусът ми беше Ironman 70.3 Световното след Ironman Cork, но сега наистина съм съсредоточен върху Кона. Трите неща, на които трябваше да обърна специално внимания бяха храненето, жегата и разстоянието. Насладих се на предизвикателството да се справя с тях в тренировките си след като толкова много време се състезавах на къси дистанции. Това е най-интересното предизвикателство, което поемам от няколко години насам. Как да изглежда този тренировъчен процес? Как да структурирам храненето? Каква да е стратегията ми? Радвам се на тези въпроси и съм доволен, че съм тук.

АЛИ БРАУНЛИ … Кона – за пръв път

Бях поканен на състезанието няколко пъти през годините и хората казваха, че трябва да изживея Кона, преди да се състезавам. Но до тук е толкова дълъг път, особено когато имате само две седмици почивка годишно. Така че, когато дойда, тогава ще се състезавам и ще бъде страхотно преживяване. Но моята мантра за цялата ми кариера е, че това е просто поредната надпревара, така че си казвам, отдай се на състезанието и постигни най-доброто, на което си способен. 

АЛИ БРАУНЛИ НА … ТРАСЕТО НА КОНА

Поразителното е, че трасето и условията са двойно по-трудни от това, което пише за тях: трасето е ветровито, горещо и каменисто. Цял живот прекарах искайки вятър в гърба на бягането, но тук всъщност искате насрещен вятър за да ви охлажда. И вятърът може да промени посоката си напълно по всяко време, особено на колелото. Трасето е по-вълнообразно, отколкото си мислех и няма много равни участъци. Това е единственото нещо, което ме шокира.

АЛИ БРАУНЛИ… ЖЕЛЕЗЕН СЪВЕТ

Получих много съвети от много хора за това състезание. Но важното е да усвоите тези съвети и да решите какво да вземете за себе си. Основният ми съвет е търпението. Бъдете търпеливи и имайте правилен прием на въглехидрати.

Искам да направя плуването тук за пръв път. Никога не съм плувал 3.8 км наведнъж в живота си.

АЛИ БРАУНЛИ … НАПРЕЖЕНИЕ

Хубаво е да има по-малко очаквания към мен в сравнение с Олимпиадата. За мен е добре да застана на стартовата линия и да не мисля, че ще е лош ден, ако не спечеля това състезание, а не че ще е добър ден, ако завърша. Имам опит с напрежението, натрупан през годините и няма да се налага да се справям отново с нещо, което изпитах на Олимпиадата 2012. Чувствам се добре да съм новобранец.

АЛИ БРАУНЛИ … СЪСТЕЗАТЕЛНО МИСЛЕНЕ

Кона е състезание, в което искам да се представя добре. Пуснете ме в състезанието и ако върви добре, и съм на добра позиция бягащ по Aliii Drive, няма се бавя. Ако съм на добра позиция, ще се състезавам.

АЛИ БРАУНЛИ … ТРЕНИРАНЕ С ОТБОР

Тренирах с Гордън Бенсън и Марк Бъкингам. Те също се радват на предизвикателството да направят и по-продължителни тренировки. Гледах Хавиер Гомес с интерес миналата година и говорих с него и за това. Той каза, че е горещо и трудно! Ironman е добро състезание за онези, които са се справили много добре в по-къси състезания, но Ян Фродено си е свършил работата и по отношение на старанието. Все още правя огромното си болшинство от тренировки с Джони, но специфичните сесии се различават. Би било много добре да се състезава с мен и в това състезание.

АЛИ БРАУНЛИ … ОТВОРЕНОСТТА НА M-DOT

Ironman е много различен спорт от състезанията на ITU. Винаги можеш да го правиш, независмо от възрастта. Лионел Сандърс и Камерън Уърф, стартирали в средата на 20-те си години, никога няма да бъдат конкурентоспособни в състезанията на ITU. Разнообразието в Ironman е хубаво и ми харесва, че хората се състезават идващи от различен бекграунд.

АЛИ БРАУНЛИ … ПЛАН Б

Нямам очаквания за резултата си през 2019 г., но съм в най-добрата форма в която съм бил от години.

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *