Какво да подарим на триатлет?

Подарък за Коледа

Какво да подарим на триатлет?

Наближат ли празници особено коледните започва една трескава подготовка за подаръци и дори разглеждане на ръководства за това какво да подарим на близките ни триатлети. Разбира се в интернет е пълно с идеи, а и за хора занимаващи се с цели три спорта изглежда лесно да изберем подарък, но какво наистина харесват и не харесват този вид спортисти

Да речем че приятелката ви е триатлетка. Тя бяга много и винаги когато го прави, носи спортен сутиен. Пътят на логиката е: приятелката тича, приятелката носи спортен сутиен, приятелката вероятно има нужда от повече спортни сутиени, следователно и вземете нов и станете гадже на годината. Но логиката е недостатъчна. Има определени тип подаръци, които може да купите без да ви е нужна допълнителна информация или помощ, но има и такива които за които трябва да знаете точната марка, стил, размер или цвят. За да бъдем ясни: Най-добрият подарък за жена триатлет не е спортен сутиен, който изглежда яко. Ако е една идея по-малък или по-голям, то гарантирано ще се провалите с опита си.

Триатлонът е спорт изискващ адски много екипировка, така че на теория има смисъл, че какъвто и спортен подарък да вземете за вашият роднина / приятел / колега / съквартирант / и т.н. който е свързан с триатлон то ще уцелите златна мина и ще си гарантирате едни спокойни празници. Точно за това ви предлагаме едно кратко ръководство за подаръци, което наистина може да ви спести доста главоболия. Има предмети, които са прекалено лични за триатлетите.

Най-добрият подарък за триатлет трябва да избягва чувствителните зони


Ново седло за колелото не е особено добра идея. Освен ако не ви е дадена конкретна марка, модел и размер или ако преди това не е тествано и от вас се иска просто да го купите, то вероятноста за провал е много голяма. А и няма да се чувствате особено добре ако често вашият приятел/ка ви свързва с болка в задника след 6 часово каране. По принцип същото важи и за шортите за колоездене, но тъй като вариантите не са толкова много е доста по-безопасно. Състезателните къси панталони са един добър вариант но пазаруването на сляпо не е добра идея.

Трудно е да се объркате ако решите да подарите раница, чанта за пътуване или обяд или нещо, свързано с възстановяването като сандали за възстановяване или компресионни чорапи. По този начин ще бъдете запомнени като някой, който ги е карал да се чувстват добре.

Най-добрият подарък за триатлет трябва да се съобразява с размера


Трудно е да се справите и с избора на дрехи. Няма да е особено приятно ако след като подарите тениска, отсреща чуете. „Мислиш, че съм XL !?“ или „О, трябва да се опитам да отслабна, за да вляза в този размер !!“) . Размерите на обувките също варират от марка до марка – и някои триатлонисти на дълги разстояния обичат състезателните обувки да са малко по-големи, за да се поберат на краката в случай на подуване. Неопрените също имат доста разлика при различните марки, а велосипедните компоненти имат списък с размери и тегло, с които трябва да се съобразите.

Освен ако не правите проучване и / или имате много специфичен списък за пазаруване (въпреки че понякога получателят може дори да не знае, че има размери за това, което питат!), Потърсете подарък, който не зависи от размера. Помислете: чифт бързи състезателни гуми са една страхотна опция като там единственто, което трябва да знаете е, че ширината е добре да бъде 25c. Фоум ролер е още един вариант да бъдете запомнен с добро (в някой случаи) или нова аеро бутилка или бидон за вода

Най-добрият подарък за триатлет не зависи от нивото на умения


Освен ако не сте на 100 процента сигурни колко начинаещ/напреднал е вашият приятел/близък то е добре да се ограничите от крайностите. За някой, който прави първото си състезание на спринтова дистанция след няколко месеца, е сигурно, че не се нуждае от скоростен костюм за плуване. Както и обратното. Ако някой който се готви за Кона например е глупаво да му подарите нисък клас часовник с малко функционалности. Отново, тук има зона, пълна с клопки – ако вашият приятел се състезава от години, нисък клас неопрен за подарък по скоро би го обидил. От друга страна ако подарите супер модерен ключ или инструмент то той би останал напълно неизползваем ако вашият приятел дори не може да смени сам гумата си. Добра алтернатива е ваучер за близкият вело магазин, а защо не и направо да го запишете на кратък курс за подръжка на велосипеда (ако разбира се подобни услуги се предлагат при вас)

Ето и нещо,на което начинаещ и напреднал триатлонист би се радвал. Книгите за вдъхновение винаги са добра идея, тъй като всеки би могъл да използва доза мотивация – независимо дали се състезава на високо ниво или просто да финишира. Книгите като цяло често са добър залог, просто стойте настрана от учебните книги предлагащи техники за начинаещи или напреднал. Отново, подаръците за възстановяване винаги са добри, защото всеки рано или късно опира до тях. Помислете: уред или система за масаж или някой по специален крем със сигурност ще се харесат и ще бъдат използвани!

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *