Железни хора с Големи сърца!

Железни хора с Големи сърца!

На 19 октомври 2019 година точно в 7:00 часа ще бъде даден старт за седма поредна година на Благотворителния маратон „1000 BALKAN CHARITY CHALLENGE“. Стартът ще е в Букурещ, като за 11 дни участниците ще изминат 1050 км. в Румъния и България. Денивелацията на трасето е 7500 метра. Участниците ще се движат с велосипед първите 4 дни (по 160 км /ден) и ще бягат 7 дни (по 60 км / ден). Само 5 души досега са успели да минат успешно цялото разстояние. Ултрамаратонът е мощно средство за набиране на дарения за благотворителни социални каузи в двете страни. Той насърчава спорта на открито като алтернатива за здравословен начин на живот, както и активното екологично поведение, чрез засаждане на уникални дървесни видове по трасето. Всеки участник ще избере кауза, за която ще набира средства до достигане на поставената от него цел за дарения. В събитието досега са участвали хора с изключителни постижения като Слави Несторов (качил Еверест миналата година) и Андрей Рошу (преплувал Ламанша). До сега са събрани над 131 000 евро за изминалите шест години, като даряването става много лесно, чрез сайта на Маратона www.1000balkan.com. Даренията към българските каузи се извършат чрез платежната система на социалната мрежа за дарители Платформата.бг (platformata.bg) – независимо дали даряваме през сайта на маратона или през Платформата. Социалната мрежа за дарители Платформата.бг (platformata.bg) е разработена и се управлява от фондация BCause. Тази година са избрани три български каузи:

Multi Kulti Collective – българска организация с нестопанска цел, която подпомага интеграцията и повишава информираността за чужди култури и етнически малцинства публично, чрез представяне на техните обичаи, храни, занаяти, песни и традиции.

Фондация „Дечица“ – посветена на децата, лишени от родителски грижи. Екипът помага на деца, настанени в центрове от семеен тип, чрез работа с различни специалисти и установяване на доверени взаимоотношения с един възрастен – ментор. Децата се учат да говорят правилно, да смятат, да рисуват, да говорят чужди езици, да играят народни танци. Те се учат и да споделят, да вярват в себе си, да се чувстват силни и значими.

Jamba (www.jamba.bg) – връзката между хората с увреждания в България и техните бъдещи работодатели. Jamba e място з обучение, стаж и кариера. Нейната мисия е да подкрепя ГЕРОИТЕ (хората с увреждания) в натрупването на ключови умения и компетенции в различни професионални сфери чрез обучения и стаж и да съдейства за тяхното включване в пазара на труда и за кариерното им израстване.

Тази година в инициативата ще вземе участие един Железен човек с Голямо сърце – Милен Цанов. Много от вас вероятно познават Милен или поне са чували за него, за малкото от вас, който не го познават ще кажем следното. Милен е уникален човек, мотиватор и вдъхновител за много от нас, преди няколко години Милен е диагностициран с тежката диагноза рак на езика, като лекарите не му дават големи шансове. Милен не само не се предава, но заедно със съпругата си Ади побеждават болестта с ПРОМЯНА на начина си на живот. Двамата съпрузи започват да водят здравословен начин на живот, променяйки вредните си навици, с пълна промяна в хранителния си режим и много спортни активности. Милен и Ади са често срещани участници на много триатлони, включително и IRONMAN.

Милен ще бъде подкрепен от други двама Железни хора с Големи сърца, това са Стан Георгиев и Румен Игнатов. Те подкрепят каузата на Фондация „Дечица“. Може да подкрепите Милен и да дарите на – https://1000balkan.com/milen-tzanov/?fbclid=IwAR2B3FLqIb5Fyt3nwHc8DJL-0i23ZDNf4kP0yqCyWhiY3iy52AHbA6ps7d4 , за Румен на – https://1000balkan.com/rumen-ignatov/ 

Екипът на triathlon.bg изказва възхищение и подкрепа към Милен и Румен, като ние вече направихме своето дарение. Направете го и вие!

Share this post

Comments (3)

 • Десислава Максимова Reply

  Невероятния Милен! Успех, момче! С теб сме!!!

  19 октомври, 2019 at 9:10 am
 • Таня Reply

  Браво! Успех!

  20 октомври, 2019 at 3:51 pm
 • Нина Божидарова Райкова Reply

  Железни хора с ЧОВЕШКИ,ДОБРИ СЪРЦА?! Възхищение, уважение и любов към вас! ???

  21 октомври, 2019 at 11:56 am

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *