Държавно първенство по триатлон – спринт Бяла 2022

Държавно първенство по триатлон – спринт Бяла 2022

Първото ДП по триатлон за 2022г.

Над 220 атлета влязоха в битка за отличията на първото държавно първенство по триатлон- спринтова дитанция.

За първи път община Бяла бе домакин на старт от държавното първенство по триатлон на Българска асоциация по триатлон, а състезанието започна с отворен старт за любители и корпоративни отбори.

Последователно се проведоха и стартовете от държавния календар в различните възрастови групи от 0-ва до 5-та. Представители на 17 спортни клуба взеха участие със своите атлети, както и националният отбор по триатлон на Украйна, който в момента е настанен в база в Китен.

Най-малкият участник, дръзнал да се впусне в триатлон в откритите морски води на Бяла бе 6 годишната Виктория Илиева от СКТ „Б. Доков” Плевен.

Състезателното трасе в гр. Бяла предостави уникална възможност на състезателите да разгърнат своя потенциал и възможности тъй като бяха изправени пред няколко обиколки на колоезденето, изпълнени с изкачвания и сериозна денивелация.

При мъже Елит 19+ шампион стана Борислав Палашев от СКТ ”Палашев” Пазарджик, а тройката попълниха Иван Шевченко от Украйна и Борис Андреев от СКПСТ „Космос” София. При жените златото грабна Маргарита Крилова от Украйна, последвана от Анастасия Пейчева от СКТ „Палашев” Пазарджик и Варвара Мухина от Украйна.

При юношите националния състезател Александър Божилов надви убедително своите конкуренти с разлика от 3:23. и завоюва титлата държавен шампион.

Победител корпоративната щафета на Триатлон Бяла стана звездният отбор на “Инхом 98” от Аксаково, който продължава да се подготвя и ще защитава своята титла на Триатлон Пловдив срещу миналогодишните шампиони от спринта в Бургас – Мерцедес и Борера Алфа – шампиони от Пловдив 2021!

Първия състезателен ден приключи със старта на нашите СуперТриатлонисти. За втора поредна година Българска асоциация по триатлон бе домакин на една от своите най-ценни и социално отговорни инициативи “СуперТриатлонист”.

В партньорство с организациите “Каритас”, “Федерация за адапртирана физическа активност” (ФАФА) и СК “Шампион” Пазарджик общо 14 атлети имаха възможността за първи път да вземат участие в триатлон.

В отбор с три български, много успешни в сферата на спрота личности – Цанко Цанков, Евгения Раданова и Краси Георгиев всички супертриатлонисти преминаха финалната линия на Триатлон Бяла и доказаха, че имат супер сили.

Призьорите във всички възрастови групи получиха много награди от партньорите на Българска асоциация по триатлон и бяха наградени лично от кмета на община Бяла г-н Пеньо Ненов, който прегърна идеята за Триатлон в гр. Бяла и оказа пълно съдействие по време на събитието.

Всички призьори в различните възрастови групи получиха много подаръци и награди, осигурени от партньорите на Българска асоциация по триатлон – Мерцедес, Виваком, Уника, Хек солар, HUUB, Ремикс, Спиди, Сунотек, Кортева, Девин, КЦМ, Диджитал, Модис, Арена, Мелигел.

В края на държавното първенство бе излъчен републикански клубен шампион в лицето на СКТ „Палашев” Пазарджик.

Българска асоциация по триатлон оказва своята благодарност към всички жители и доброволци от гр. Бяла, които се включиха в организацията и провеждането на събитието.

Резултати ДП Бяла:

Резултати с международно участие:

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *