Благотворителен Ironman триатлон в подкрепа на дете в нужда

Благотворителен Ironman триатлон в подкрепа на дете в нужда

Скъпи приятели,
от името на екипа на triathlon.bg бих искал да споделя с вас една идея, която се зароди след поредното отменено състезание.

С настъпването на 2020 година започна усилена подготовка за европейското първенство във Франкфурт Mainova Ironman Europian Championship, на което двамата с Калоян щяхме да вземем участие. Целта беше максимално добро представяне, а защо не и слот за Световното в Кона. Тренировките вървяха изключително добре и формата постепенно се връщаше, до момента, в който не започнаха да отменят едно по едно всички събития заради пандемията от Covid-19. При така създалата се ситуация, мотивацията за отделяне на всяка свободна минута за подготовка вече не беше същата и тренировките намаляха драстично. Но желанието за предизвикателства остана.

Вдъхновен от благотворителният триатлон на закрито от трикратният световен шампион Jan Frodeno, както и от българският ултрамаратонец Краси Георгиев реших да организирам събитие с цел набиране на средства и заедно с вас да помогнем на дете нуждаещо се от подкрепа.

И така една сутрин под душа (второто най-добре място за раждане на страхотни идеи) реших да стартирам подготовка за self supported Iromnan триатлон, в който да покрия дистанциите от 3.8км плуване, 180км колоездене и 42км бягане. Целта беше да има крайна дата, за която да се готвя и която да ме стимулира да давам всичко от себе си. Вярвам, че чрез сайта triathlon.bg това събитие може да достигне до повече хора и заедно да дадем шанс за едно по-добро бъдеще!

Събитието ще се проведе на 26-ти юли около и в град Пловдив. Няма да има състезателен характер и всеки желаещ е добре дошъл да се включи по един или друг начин. Плуването ще бъде в открита вода, като детайлите за това предстоят да бъдат уточнени. Колоезденето ще зависи от локацията за плуване, а бягането ще бъде изцяло на гребната база.

Съвсем скоро ще обявим повече детайли, трасета, както и каузата, за която ще бъдат набирани средставата.

Борислав

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *