Александър Божилов – трети на Европейско първенство по Акватлон

Александър Божилов – трети на Европейско първенство по Акватлон

Българският национален състезател по триатлон Александър Божилов не спира да бележи сериозни успехи на международна сцена.

На 23.09 се проведе Европейско първенство по Акватлон в испанския град Билбао. Стартът на състезателите от възрастови групи “елит -мъже” и “юноши” беше общ, което даде възможност на Александър застанe на старт в конкуренцията на 37 мъже от цяла Европа.

Той премина дистанцията от 1000м в сегмент – плуване за 10мин и 15сек., което му осигури предни позиции в зоната за смяна. С време от 16мин и 9сек. в бягането, той извоюва престижното 16-то място при мъжете.

Тези времена бяха достатъчни Александър да спечели бронзовия медал в състезанието при юношите до 19год.

“Изключително сме горди с постиженията, които нашия млад състезател успя да извоюва на престижни международни първенства този сезон – бронзов медал от Европейско, сребърен медал от Световно, сребърен медал от Балканско, рекорд на трасето за юноши на Олимпийската дистанция в Пловдив и др.
Бих искал да отбележа, че с общи усилия и подкрепата на нашите партньори изпращаме своя най-силен състезателен сезон”, коментира Марио Илиев, председател на Българска асоциация по триатлон.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *