Спортни надежди: Томас Григоров

Спортни надежди: Томас Григоров

В следващото интервю Ви срещаме с Томас Григоров – състезател на националния отбор по триатлон на БАТ.

Томас е на 14 години и е роден в град Пазарджик, тренира и се занимава активно с триатлон и модерен петобой от 5 годишен.

Спортните успехи на Томас включват медали от вътрешни и международни състезания, държавни първенства, както и състезания по плуване.

Състезава се за националните отбори и в двата спорта и е държавен шампион по триатлон и петобой през годините, като през миналата година печели първо място на Международната купа по петобой до 17 г. – “Христо Чочев”. Взел е участие на Световното първенство по модерен петобой до 17 г. в Италия.

Като най-голямо свое лично и спортно постижение до този момент, определя спечелването на бронзов медал по време на Европейското първенство в Атина в дисциплината триатъл – плуване, стрелба и бягане, през месец октомври 2022 г.

Днес, Томас е не само наша спортна надежда, но и още един от посланиците на триатлона, в кампанията за популяризиране на спорта, с подкрепата на един от дългогодишните партньори на БАТ – UNIQA Bulgaria

Какви са твоите спортни цели за 2023 година?

Основните ми цели, свързани с предстоящата година, са фокусирани върху подобряване на личното време и успешно класиране във всяко едно състезание, на което участвам. Надявам се да успея да се представя по възможно най-добрия начин и да спечеля класиране в челните места на международни състезания.

Как успяваш да балансираш между спорта, ученето и свободното време?

Свободно време почти нямам. За да може да се самоусършенства и подобрява непрекъснато, за всеки спортист е от изключителна важност постоянството в тренировките.

Още повече че спортовете, които съм избрал да тренирам и да се развивам, са комлексни и включват няколко вида спорт. От началото на тази година съм ученик в „Спортно училище“ в гр. Пазарджик, а идеята на преместването ми от Математическата гимназия в спортно училище, бе съобразена  изцяло със спортния ми режим и моето желание да разполагам с повече време за тренировки, тъй като насоката ми е да се занимавам професионално със спорт.

Какво е важно, за да успееш в спорта?

За да успееш на първо място трябва да бъдеш упорит, постоянен и последователен, да полагаш много труд, да не се отказваш от поставените цели, да не се влияеш от странични фактори и не на последно място – да тренираш усилено и ежедневно и да разчиташ на добри треньори и бази за тренировка.

Какъв е твоят съвет за здравословен начин на живот?

Воденето на здравословен начин на живот е жизненоважно за мен и смятам, че трябва да бъде стил на живот за всеки млад човек. Смятам, че здравословният начин на живот включва активна спортна дейност, правилно и балансирано хранене. Двете неща трябва да вървят ръка за ръка. Съветът ми е хората да възпитават здравословни навици в себе си и да намират време и мотивация за двете.

Към какво трябва да се стремим, като общество, за да живеем по-добре?

Най-вече да сме добри и да бъдем полезни за обществото, в което живеем и да правим добро всеки ден. Точно затова заставам, полуляризирам и симпатизирам на каузите от “Един процент промяна”, като полагам усилия да стигнат до все повече хора.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *