Социална отговорност на практика

Социална отговорност на практика

Mercedes-Benz винаги е стоял зад спорта. Той е в ДНК-то на нашия бранд и на нашите продукти.

Какво мотивира Силвър Стар да подкрепи Българска Асоциация по Триатлон и как спортът триатлон отговаря на ценностите на компанията?

Наша мисия в Силвър Стар е да подкрепяме устойчивото развитие на местно ниво както в бизнес, така и в социално отношение. Избираме да подкрепим каузи, които допринасят за това развитие както в сферата на образованието, така и в спорта. Затова и от тази година сме партньор на Българската асоциация по триатлон. Вярваме, че подкрепяйки мисията ви да популяризирате сред подрастващото поколение спортните активности, заедно ще мотивираме все повече деца и младежи да тренират, да се включат в състезанията и така ще им дадем успешен старт за бъдещите световните надпревари.

Mercedes-Benz винаги е стоял зад спорта. Той е в ДНК-то на нашия бранд и на нашите продукти. А триатлонът е сред спортовете, които Mercedes-Benz подкрепя на глобално ниво. Като генерален дистрибутор на марката на българския пазар, ние следваме посоката на развитие на компанията и се стремим на местно ниво да прилагаме всички доказани добри практики, в това число и разработването и подкрепата на социално значими проекти и сфери.

Ян Фродено е може би най-добрият триатлонист в днешно време, трикратен Световен шампион в Кона и Олимпийски златен медалист от Пекин 2008. Той носи титлата Посланик на марката от победата си на игрите през 2008 г. Тогава всеки германски победител получава автомобил от Mercedes-Benz и оттук започва страстта му към марката. “Мерцедес просто прави страхотни коли!” – казва Фродено с усмивка.

Вярвате ли, че децата и подрастващите трябва да водят активен начин наживот и трябва ли да ги учим да съчетават времето пред екрана (онлайн училище, електронни игри и т.н.) със спорт, за да растат здрави и добре организирани?

Несъмнено. Спортът гради навици и здрава психика, учи на дисциплина, насърчава градивната конкуренция и желанието да бъдеш по-успешен във всяко следващо състезание. И в живота, и в бизнеса се състезаваме както с другите, така най-вече със себе си. Всяка финиш линия всъщност е началото на нова надпревара и в спорта, и в кариерата. Колкото по-рано научим децата си да тренират духа и тялото си на устойчивост и воля, толкова по-успешен старт ще им дадем живота.

Г-н Заерле, работили сте в целия регион на ЦИЕ, и в Близкия изток и имате значителен опит в автомобилния бизнес. Виждате ли бизнеса в България като социално отговорен и като подкрепящ спорта като цяло, както в другите страни, в които сте живели и работили?

Мисията на всяка компания е да бъде в полза на обществото – с продуктите и услугите, които предлага, и с действията си като отговорен корпоративен гражданин. Подкрепата на социални активности и спортни инициативи е неизменна част от тази мисия. Такъв е и моят опит: и в Близкия Изток, и в Индия, и в Западна Европа винаги сме подкрепяли проекти със социално значение, какъвто е спортът и неговото развитие. Разбира се, тази подкрепа би могла да е по-голяма, но опитваме да даваме своя пример според възможностите на компанията и екипа ни.

Фродено е боец, издръжлив спортист, който винаги връща на удара. Той поставя успеха за свой основен приоритет. Кариерата му в спорта може да бъде озаглавена „Всички километри, които те правят по-силен“ – и Фродено, със сигурност е натрупал много километри. Решителността му винаги да се стреми да бъде най-добрият, великодушието му в поражение и земната му личност го правят достоен и автентичен посланик на марката Mercedes-Benz.

Спортуват ли активно вашите колеги в Silver Star и бихте ли се присъединили със Корпоративен щафетен отбор в открития старт на шампионата в Бургас и в Пловдив тази година?

Нашият екип обича надпреварата и с радост ще се включим в състезанията. Част от колегите ми имат опит с маратоните и състезанията по колоездене. Вече сформираме Силвър Стар отбор за участие в корпоративната щафета, има и желаещи за включване в индивидуалната надпревара. Така че ни очаквайте на старта.

Триатлонът е спорт за издръжливост и постоянство, и в същото време е много “зелен” спорт – свързва спортистите с природата. Състезанията са навън, всеки старт е уникален и зависи от природните условия. Ние сме много развълнувани от връзката, която съществува с новата ви линия EQ – EQV, EQC и EQA които са електрически превозни средства, щадящи природата, в същото време тяхната издръжливост – времето за шофиране е впечатляващо. Моля, кажете ни малко повече за линията EQ.

Когато говорим за електромобили, говорим за ефективност и интелигентни технологии. EQ автомобилите са правилната стъпка напред към въглеродно неутралното утре. Чрез тях Mercedes-Benz поставя основите на устойчивото развитие и дава пример на следващите поколения.

Това е и наша мисия в Силвър Стар – да осигуряваме достъп до технологиите от бъдещето и да популяризираме продукти от най-висок клас, в които е вложена цялата инженерна мощ на Mercedes-Benz. Продуктовата гама, която през 2021-ва въвеждаме и на българския пазар, впечатлява с прогресивен дизайн и стилно излъчване. EQ е за авантюристите, за модерно мислещите, за любителите на природосъобразния начин на живот, за семействата и за бизнеса. Електромобилите на марката не правят компромис с нищо, с което сте свикнали в един Mercedes – нито с комфорта, нито с динамиката, нито с иновативните технологии.

Фродено е женен и има две деца, така че колата е важна част от ежедневието му. Но автомобилът за него означава много повече от обикновена мобилност. Той чувства, че колата му дава свобода. „Живея в квартал, където не ми се налага да пътувам много, за да стигна до морето или планината – въпреки че не живея директно на брега или в планината“, казва той. „Колата ми ми дава свободата да разгледам тези красиви места.“ „EQC е нещо повече от компромисно решение“, казва той. “Шофирането е много забавно, а ускорението е просто брилянтно.”

Ще могат ли посетителите и участниците в двете Държавни първенства по триатлон, организирани от Българската асоциация по триатлон, да видят на място превозните средства от EQ line?

Да, EQ автомобилите ще дадат старта на колоезденето в Бургас и Пловдив и ще бъдат верни помощници в осигуряването на безопасността на състезателите. И през двата дни на състезанията публиката и самите участници ще могат да се запознаят отблизо с тях, а също и да се запишат за тест драйв на моделите от гамата на Mercedes-Benz.

За компанията:

Силвър Стар е официален представител на немския концерн Daimler AG за България за марките Mercedes-Benz, SETRA, FUSO и Unimog. Компанията предлага целия спектър от услуги за бизнес и крайни клиенти, в това число продажба и следпродажбено обслужване на нови и употребявани леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси, както и продажба наоригинални резервни части. Фирмената група започва дейността през април 2017 г, като в структурите й към днешна дата работят близо 400 служители в София, Пловдив, Бургас и Варна. Тяхната професионална квалификация в областта на инженерните науки, технологиите, маркетинга и продажбите е определяща за лидерската позиция на компанията на пазара у нас. Мисията на компанията и екипа е да предлага топ-клас автомобили и да предоставя услуги на безкомпромисно високо ниво с една цел: клиентите да получават премиум качество.


*Credit to: https://www.daimler.com/magazine/culture/iron-man-mercedes-brand-ambassador-jan-frodeno.html


Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *