Блиц с шампиона – Станислав Ванев

Блиц с шампиона – Станислав Ванев

Здравейте , казвам се Станислав Ванев , роден съм в Карлово и активно и професионално се занимавах с триатлон от 2012 – 2018. Първоначално тренирах плуване , но един ден през 2012 родителите ме подкрепиха в това да участвам в първият ми акватлон в гр. Баня като състезател за “Триатлет” Баня с треньор Иван Попов … Хареса ми и в последствие започнах и да участвам в състезанията по триатлон. Успехите ми накратко са два пъти държавен шампион по триатлон за юноши/младежи , държавен шампион по акватлон , балкански шампион по триатлон за юноши 2014 , доста участия в Европейски купи из цяла Европа благодарение на родителите ми , които по-късно ми стават и лични треньори Цветелина-Дерменджиева Васева и Йордан Васев и участие в Европейско първенство за младежи в Португалия през 2016.В живота ми след спорта дойде ред на моята най – голяма страст от както се помня именно автомобилите и автомобилният спорт и времето ми е заето основно от това,  работя и все още търся това което искам да уча , като програмирането и автомобилната електроника представлява голям интерес за  мен!


1.Помниш ли първото си състезание?

Първото ми състезание по триатлон беше именно на гребната база в Пловдив Септември месец на 2012 година на доста къса дистанция , като помня че беше истински шок за мен след финиширане осъзнах , че това е моят спорт и се гордеех със себе си дори че съм завършил!


2. Разкажи ни забавна случка от тренировъчния процес

Забавните случки в тренировъчните процеси са ни били ежедневие , особено когато си както с приятелите си така и с конкурентите си които те правят още по-добър в това което правиш…Няма да забравя първият път , когато обух шпайкове и как паднах като дъска колкото и смешно толкова и болезнено , но много от нас имат същият опит.

 
3. Как се виждаш след 5 години?

След 5 години се виждам като човек който до голяма степен е вече улегнал , спортува за здраве по час и половина на ден минимум 4 пъти в седмицата и има стабилна работа и семейство !


4. Най-големият ти личен успех …

Най-големият ми личен успех за мен не бих казал че са медалите първите места и добрите класирания (макар че няма по ценно от това да видиш че финишираш първи и майка ти те чака със сълзи на очите на финала) , а по-скоро това че успях да бъда постоянен и целенасочен в тренировките. В продължение на 3-4 години от двуразови тренировки до триразови тренировки на ден – пет дни в седмицата , а събота и неделя състезания и факта че заедно с това съм жунглирал и с учението и с уроците по английски и с кормуването в един етап и примерно курсовете за спасител. За мен това е най-големият ми личен успех че с всичко това не съм се отказал винаги съм намирал начин и винаги съм успявал.


5. Най-голямата ти мечта ….

Най-голямата ми мечта дори далечно да е някой ден да имам достатъчно възможност за да мога да дам на родителите си всичко от което имат нужда и да прекарат годините след като се пенсионират в спокойствие и истинска почивка! Те са хората които винаги са били до мен и са ме подкрепяли в най-тежкото и ако мога да дам дори наполовина от това което те за мен бих казал че ще съм си си сбъднал мечтата!


6. Най-големият ти страх …..

Най-големият ми страх се изразява в това, че като че ли все по-малко деца спортуват , все по-малко от тях имат мотивацията да се развиват ( не говоря само за спорт ) а цялостно … Страх ме е от това че на моменти виждам как светът се променя адски бързо и до голяма степен се вижда чрез децата и по младите.


7. Твоето лично мото е ….

Личното ми мото е “след всеки баир има спускане” помага и при колоезденето принципно ! Няма как винаги да е тежко , защото трябва да има контраст … Понякога дори е хубаво ние самите да си го правим тежко за да може после да ни е в пъти по-лесно!


8. Какво за теб е триатлонът?

Триатлонът за мен е една част от живота ми която ме е изградила като човека който съм днес . Да бъда борбен и никога да не се отказвам колкото и да боли. 


9. Какво правиш, за да популяризираш триатлонът и въобще активния здравословен начин на живот сред децата и подрастващите?

От 3 години съм меко казано спрял със спорта конкретно триатлона и съставляващите го спортове , не съм ходил по състезания и почти не спортувам , наскоро си купих полупрофесионален лък и в свободното време обичам да стрелям, пробвам нови неща които никога до сега не съм правил, но това не означава че ми става мъчно и носталгично когато се разхождам по гребната база в Пловдив и се сещам за всичките преживяни моменти … 


10. Какво си пожелаваш за 2022?

Една от целите ми за 2022 година е отново да участвам в любителско състезание дали било по триатлон , полумаратон или плуване… Пожелавам си да си осъществя целта … И си пожелавам както винаги да бъдем живи и здрави и да се обичаме!

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *