Българска Асоциация по триатлон – БАТ

Марио Илиев - Президент на Българска Асоциация по триатлон
Марио Илиев – Президент на Българска асоциация по триатлон

Уважаеми Приятели на Триатлона,

Българска Асоциация по Триатлон официално получи лиценз връчен със заповед на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев в края на месец март 2020г. Всички наши членове, които представляват основните спортни национални клубове, също преминаха успешно процеса и отговориха на всички нови критериите за лицензиране от ММС.

Нашата основна мисия и цел в бъдеще е да работим заедно за популяризиране на този динамичен и атрактивен олимпийски спорт сред обществото, най-вече при младежите и подрастващите. Българска Асоциация по Триатлон се ангажира да подпомага развитието на спорта в национален мащаб и да партнира с европейските структури и международния съюз по триатлон . Плановете на асоциацията са да създаде редица инициативи за развитие на спорта, насочени към нуждите на младите и елитни спортисти, като по-специално акцентира и помага във всички активности управлявани от спортните клубове. Тези инициативи ще формират основите, върху които спортистите и техните треньори се стремят към устойчиви състезателни постижения на всички нива в триатлона. Сформирането на национален отбор и треньорски съвет е една от важните инициативи, която ще развием за да осигурим участие на нашите атлети на елитни международни състезания.

Една от първите инициативи на асоциацията беше да раздаде стипендии в края на 2019г. на най-изявените спортисти в няколко възрастови групи. Бяха разпределени средства между 7 триатлета. Финансирането на спонсорската програма е изцяло от частни бизнес компании с интерес към развитието на триатлона.

С уважение:
Марио Илиев
Президент
Българска Асоциация по Триатлон

Спортен лиценз - Българска Асоциация по триатлон
Спортен лиценз – Българска асоциация по триатлон